Industrial solutions for
product marking & coding
Industrial solutions for
product marking & coding
Development & manufacture
"Made in Germany"
50 years of experience
in business & industry

Obeležavanje proizvoda etiketama

Etikete su pogodne za svaku aplikaciju, svaku površinu i za sve materijale i veličine. Ovde ćete pronaći odgovarajuće etikete za svaku primenu.

Različite vrste etiketa

Veliki broj najrazličitijih tipova etiketa, kao i hiljade alata za različite formate etiketa, odmah su dostupni, a svake nedelje broj im se povećava. U njih spada veliki broj specijalnih etiketa: etikete otporne na vodu, ulje i mast, bezbednosne etikete, mirisne etikete, etikete sa UV zaštitom, ekstremno otporne etikete od akrilne folije ili RFID etikete. Svaka etiketa se proizvodi pojedinačno, prema Vašim potrebama.

Različite vrste etiketa

Etikete brenda, primarni brend, delimično odštampane etikete

Brendovi i visoko kvalitetni proizvodi zahtevaju odgovarajuće delimično odštampane etikete, koje ih na pravi način podržavaju i oslikavaju njihov kvalitet.

Blanko etikete | kupovina kod proizvođač

Blanko etikete koriste se u svim branšama za dokumentaciju, praćenje porekla proizvoda i logistiku. Štampa na blanko etiketama vrši se termo-dirketnim ili termo-transfernim procesom.

Specijalne etikete direktno od proizvođača

Specijalne etikete su prema potrebi otporne na vodu, ulje i mast ili ispunjavaju druge zahteve za izdržljivosti i otpornosti, kao što su na primer ekstremno visoke temperature.

Provera autentičnosti bezbednosnim etiketam

Cilj primene bezbednosnih etiketa nije zaštita proizvoda i brenda, već zaštita ljudi. Iz tog razloga neophodno je korišćenje ovih etiketa u medicini i drugim branšama.

Kako biste nam poslali poruku, ispunite sljedeća polja:

Samolepljive etikete – sa mogućnošću skidanja ili stalne

U narodu poznate kao nalepnice ili stikeri: radi se o samolepljivim etiketama, takođe specijalnim, koje su premazane lepkom pa se mogu lako zalepiti na proizvod ili neku drugu površinu. Pravi se razlika između samolepljivih etiketa koje se mogu skidati i onih stalnih. Da li će samolepljiva etiketa moći da se skine ili ne, odnosno da se uništi pri pokušaju skidanja, zavisi od vrste lepka i papira. Samolepljive etikete postoje u različitim verzijama, na primer kao listovi ili kao rolne.

Radi se o etiketama koje su namotane u rolne. One najčešće primenu nalaze u velikim sistemima etiketiranja i štampanja etiketa, koji velikom brzinom odmotavaju rolne i nanose etiketu na proizvod.

Blanko etikete u rolnama i naštampane etikete u rolnama

Postoji razlika u tome da li se u procesu nanošenja etiketa koriste etikete na kojima je već nanešen tekst ili tek treba da se naštampa. Sisteme za etiketiranje koji koriste već naštampane etikete u rolnama nazivamo aplikatorima etiketa, dok one koje u procesu nanošenja prvo štampaju tekst na etiketu nazivamo sistemima za štampu i nanošenje etiketa.

U industriji se najčešće koriste etikete u rolnama, s obzirom na to da one obezbeđuju brz proces nanošenja etiketa. U manjim pogonima često se koriste etikete u listovima, koje se ručno odlepljuju i nanose na proizvod.

Kontakt

Kontakt

+49(0)2224-7708-0

Kontakt

Weber Marking Systems GmbH

Maarweg 33

D-53619 Rheinbreitbach, Njemačka